Vi samarbetar med grymma kreatörer för att nå vår målsättning:

Lättillgängligt djup i snygg förpackning.

Molly har kommit på att hon måste bli mindre snäll. Mindre snäll och mer oduktig.

Men det är inte så lätt att inte vara snäll och hjälpsam när man är så van vid det. Det är som att sluta kunna cykla när man har lärt sig det. Molly behöver komma på några elaka saker att göra, för att träna på att inte alltid vara så snäll.

Lyckligtvis har Molly en fin anteckningsbok och i den börjar hon skriva “Dagens onda gärning”.

Dagens onda gärning

BARNBOK, 6 - 9 ÅR

Catharina Sanjay och Elin Zryd, 2024

2019

Från blogg till bord

Är du en självklar vegan? Eller skrämmer blotta tanken på vegansk bakning dig? Kanske gillar du att baka hälsosam fika eller så har du en familjemedlem som äter veganskt och du letar efterinspiration.

Det spelar ingen roll vad som ledde dig hit – gillar du god fika och vill testa en massa härliga recept från olika matinspiratörer då är den här boken något för dig!

RECEPTBOK I RETROSTIL

BERÄTTANDE POESI OCH FÖRFÖRISK KONST

Vilddjur och vardagsromantik

Kärlek, lust, omtanke och osäkerhet.

En relations första år kan innefatta många konfliktartade känslor.

Catharina Sanjays dikter utforskar en kärleksrelations första år, tillsammans med konstnären Anna Fransisca Nilssons sensuella och suggestiva bilder. Här finns förälskelse, tveksamhet och hetta.

Sagt om boken:

"Vilken fantastisk bok! Helt absorberande med de fina känslobeskrivningarna, nästan lite syndigt naket och nära, men ändå som i skydd av en vänligt fladdrande spetsgardin."

"Som en berättelse och en striptease."

Catharina Sanjay och Anna Fransisca Nilsson, 2019

Alex Bennheden, 2021

Ladan brann och morsan dansade till Ricky Martin

Ladan brann och morsan dansade till Ricky Martin är en berättelse om saltstänkta, ljumma vindar i en liten sommarstad den där sommaren när Sverige inte spelade fotbolls-VM i Frankrike. Den där sommaren när en oskiljaktig trio var med om liv, ångest och död.

Det är även en berättelse om hur irländare kommer undan med att prata i klyschor, om Piggelin, om hur liten världen var när ens enda mål var att få ligga, om pommes verkligen är godare med majonnäs, om varför man inte ska förvara kondomer i plånboken och om att våga komma i kontakt med det motsatta könet. Men framförallt är detta en berättelse om havets ständiga närvaro och om när några unga vänner tvingades att bli vuxna.

90-TALS NOSTALGI VID DEN HALLÄNDSKA KUSTEN

Daniel och Catharina Sanjay, 2016

Penseldrag

Kirke Ralph var en omåttligt populär profil och konstnär i Laholm. Med sin luriga, smått rebelliska konst och sitt livsbejakande sätt charmade han en hel stad.

Han drog sig aldrig från att skicka med ett positivt budskap i sina målningar, men var även engagerad i samhällsfrågor och kunde vara både politisk och samhällskritisk i sin konst.

I Penseldrag - En bok om konstnären Kirke Ralph får vi en fördjupad inblick i hans olika sätt att arbeta, den populära tekniken trompe-l'œil och konstnärsrollen i ett konsthistoriskt sammanhang. Vi möter Kirke Ralphs konst i det offentliga rummet, men också i de privata hemmen och lyssnar till berättelser och intervjuer om konstverkens uppkomst från människorna kring Kirke. Till sist bjuds vi in till en konstvandring i Kirkes fotspår.

EN BOK OM KONSTNÄREN KIRKE RALPH