Lättilgängligt djup i snygg förpackning

Mellan 2016 - 2024 har tre coffee table böcker med olika innehåll getts ut, samt en läcker roman i tiden och en barnbok med jävlar anamma. En stark passion för böcker och estetik lade fokus på estetiskt tilltalande utseende. Böcker kan helt enkelt vara konstverk som flera har råd med.

VÅRT FOKUS

En förkärlek för konst, kultur och entreprenörskap

Yta är givetvis inte allt och vi var måna om att våra utgivningar skulle hålla en hög kvalitet, inte bara till det yttre. Eftersom vi har en förkärlek för konst, kultur och entreprenörskap gav vi ut böcker med ämnen som ibland kan anses vara smala, paketerade på ett vackert och lättillgängligt sätt. (Uppblandat med annat smått och gott!)

​2022 valde vi att pausa förlaget för en tid, då det blev lite för svårt att driva det på deltid bredvid våra ordinarie arbeten - och samtidigt ha tid och ork till övriga kreativa projekt vi var involverade i. 2023 utökades dessutom familjen med en glad liten knodd!

2024 startade vi så smått igång det igen, med ambitionen att hålla det litet och hanterbart.

Vi hoppas att vi möts igen, i nya stimulerande samarbeten!

Vårt team

Catharina Sanjay

Grundare och redaktör

Daniel Sanjay

Grundare och eventansvarig

Petter Honk

Formgivare

Ulrika Träff

Juryledamot i Kirke Ralph-stipendiet

En bok ger inte ut sig själv och projekt blir oftast roligare när man är fler.

Vi som utgör förlaget har en gemensam bakgrund inom konstvetenskap och våra olika respektive yrkesinriktningar formade förlaget. En författares fingertoppkänsla, en skolbibliotekaries omfattande kunskap om litteratur och en affärsutvecklares och eventarrangörs lösningsfokuserade driv. ​

En av oss satt länge med i Hallands Konstförenings Styrelse och var under flera år projektledare för Vårsalongen, medan den andra är ledamot i Svensk Biblioteksförenings jury för barn- och ungdomslitteratur. Kort sagt uppskattar vi kulturentreprenörskap och att samverka med människor som vill och vågar satsa på det de tror på. Vi tar i tid och otid hjälp av den fantastiske formgivaren Petter Honk och den eminenta Ulrika Träff på MacMedia håller koll på oss när vi arbetar med vårt Kirke Ralph-stipendium.